Електро услуги София 0876 733 901

Монтаж на ел. табло с автоматични предпазители - ремонт на ел. табло

смяна на апартаментно ел. табло

Базови цени за монтаж и свързване на апартаментно ел. табло

Базови цени за монтаж на апартаментно ел. табло с апаратура Schneider Electric. За ел. табло за къща цената се изчислява по същият начин. Брой Предпазители Цена
Доставка и монтаж на апартаментно ел.табло външен монтаж 6 140лв
Доставка и монтаж на апартаментно ел.табло вграден монтаж 6 160лв
Доставка и монтаж на апартаментно ел.табло външен монтаж 8 160лв
Доставка и монтаж на апартаментно ел.табло вграден монтаж 8 180лв
Доставка и монтаж на апартаментно ел.табло външен монтаж 12 210лв
Доставка и монтаж на апартаментно табло вграден монтаж 12 230лв
Монтаж на апартаментно табло външен монтаж 16 280лв
Монтаж на апартаментно табло вграден монтаж 16 300лв
Монтаж Дефектно токова защита 1 60лв

МОНТАЖ НА АПАРТАМЕНТНО ЕЛ. ТАБЛО С АВТОМАТИЧНИ ПРЕДПАЗИТЕЛИ

Притеснявате ли се, че ел таблото ви с бушони в къщата или апартамента е твърде старо и вече не стига че не отговаря на съвременните електрически норми но е и опасно? Идва време когато то трябва да бъде заменено и вие си задавате въпроси като: колко време ще отнеме смяната и по-конкретно, колко ще струва материалите и труда за едно ел. табло? Тук ще се опитам да дам отговори на тези въпроси, включително какво е включено в процеса на подмяна, за да можете да си направите правилния избор за вашето домакинство.

Един от най честите въпроси на наши клиенти е каква е разликата между старото ни ел. табло което си работи и едно съвременно ел. табло?

Принципът на работа както при старото ел. табло така и при едно съвременно ел. табло е един и същ. И двете ел. табла разпределят отделните електрически линии на ел. инсталацията в жилището ви, като при късо съединение, дефектиране на ел. уред или при пренатоварване на съответния ел. токов кръг те сработват и го прекъсват.

Нека да разгледаме недостатъците на старото ел. табло и така ще може да си отговорите на някои от въпросите:

При евентуален проблем на електрическата ви верига при старо ел. табло предпазителите вътре са със стопяем проводник който при проблем се стопява и прекъсва ел. захранването на съответния токов кръг.Един от често срещаните недостатъци на старите ел. табла е че заедно с предпазителя на проблемния токов кръг гори и главния предпазител.Което ако е в тъмните часове на денонощието се превръща в един доста неприятен момент за собственика на имота.

Друг недостатък на ел. табло със стари винтови бушони е когато се озовете в ситуация в която сте останали на тъмно е много трудно да разберете точно кой бушон е изгорял. Често се налага в подобни ситуации да се звъни на електротехник за отстраняване на проблема като едно посещение посред нощ може да не струва евтино.

Често срещано явление в работата ни е да виждаме винтови бушони които в един момент са изгоряли поради някакъв проблем и собственика или някой електротехник го е "оправил" като е сложил вътре жичка,кабел даже и пирон сме намирали.Това е много опасно поради простата причина че съответния бушон е с променени стойности и ще изгори при съвсем различно натоварване, бушонът няма да ви предпази ефективно при авария.

Автоматични но нискокачествени предпазители.Много от инвеститорите в България и някои недобросъвестни електротехници монтират на клиентите си китайски предпазители, с цел минимален разход -максимална печалба.Често самите клиенти си нямат понятие от марки на апаратури и качеството на съответните продукти. Нека да напомним, че за една електрическа инсталация освен качествени ел. кабели и връзки частта която се грижи вашата безопастност е ел таблото. То е единствената част в електрическата инсталация която ви пази от токов удар или пожар.Не правете компромиси с вашата и на близките ви безопасност.

Един нагледен пример от нискокачествен китайски автоматичен предпазител.Може да видите номер 7 как се е "издул". Наш клиент през зимата посред нощ благодарение на него беше останал без ток.

автоматичен предпазител за апартаментно табло

Някои от предимствата заради които да си подменим таблото с автоматични предпазители.

При проблем вие лесно може да видите кой точно предпазител е паднал и лесно можете да си пуснете отново ток.

При наличие на проблем с електрически уред,някакво късо съединение или пренатоварване на съответната електрическа линия - токов кръг автоматичният предпазител ще изключи мигновенно.

Вие може да сте сигурни ,че зададените стойности като ампераж са точни и съответният прекъсвач ще сработи навреме и както трябва.

Имате възможност за много по-голям избор на апаратура като: таймери,контролери,контактори,импулсни релета които могат да допринесат за допълнителни удобства във вашето жилище

По малък обем, и по хубава визия на ел. таблото

Новото ел. табло ви дава възможност и за допълнителна защита на всички ел. уреди и най вече уредите работещи с вода чрез монтажа на висококачествена апаратура - Дефектнотокова защита.

Facebook VK